Trump propune limitarea accesului tinerilor la internet, pentru combaterea terorismului: "Avem mulţi proşti în Statele Unite"

Magnatul Donald Trump, unul dintre favoriţii în cursa republicană pentru desemnarea candidatului la preşedinţia SUA, propune restricţionarea accesului tinerilor la internet în cadrul modalităţilor de combatere a terorismului islamist, numindu-i "proşti" pe cei care se vor opune iniţiativei.

4686 afișări
Imaginea articolului Trump propune limitarea accesului tinerilor la internet, pentru combaterea terorismului: "Avem mulţi proşti în Statele Unite"

Donald Trump propune limitarea accesului tinerilor la Internet, pentru combaterea terorismului (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Pierdem mulţi oameni din cauza internetului", a declarat Donald Trump, potrivit CNN, în cursul unui discurs cu caracter electoral rostit în Carolina de Sud.

"Trebuie să discutăm cu Bill Gates (n.red. - cofondatorul companiei Microsoft) şi cu alte persoane care înţeleg cu adevărat ce se întâmplă. Trebuie să discutăm cu ei pentru a închide internetul, măcar unele zone ale acestuia", a adăugat Trump, referindu-se în principal la site-uri islamiste şi la reţele online de socializare.

"Unii vor invoca libertatea de exprimare. Sunt proşti. Avem mulţi proşti în Statele Unite", a adăugat controversatul politician conservator.

Candidatul republican a argumentat că numeroşi tineri adoptă atitudini radicale prin utilizarea internetului, amintind că organizaţii teroriste precum reţeaua fundamentalistă sunnită Stat Islamic fac propagandă islamistă pe site-uri de socializare.

În acelaşi discurs, Donald Trump a denunţat "incompetenţa proştilor" care se află în prezent la putere în Statele Unite, cerând, după recentul atac armat din California, despre care autorităţile susţin că ar fi avut caracter terorist, interzicerea accesului musulmanilor pe teritoriul Statelor Unite.

Donald Trump participă la cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican la preşedinţia Statelor Unite şi este unul dintre favoriţi.

Ideea restricţionării accesului la internet nu este o noutate, notează CNN Money, amintind că măsuri de acest gen sunt aplicate de regimurile autoritariste din Coreea de Nord, Iran şi China.

Egiptul a limitat accesul la internet în cursul revoltelor din anul 2011, supranumite "Primăvara arabă". Alte ţări blochează anumite servicii online. China, spre exemplu, limitează accesul la unele reţele online de socializare şi la site-uri al căror conţinut este incompatibil cu politicile Partidului Comunist.

În cele mai multe ţări occidentale, inclusiv în Statele Unite, reglementările privind funcţionarea mediilor online sunt foarte flexibile. Totuşi, există unele restricţii şi în Occident, spre exemplu, în privinţa materialelor de pornografie infantilă, în timp ce accesarea conţinutului terorist islamist şi contactele adepţilor ideilor de acest fel sunt supravegheate de serviciile secrete.

Restricţionarea accesului la internet în Statele Unite ar trebui să fie o sarcină foarte dificilă, necesitând cooperarea activă a unor furnizori precum Comcast, Time Warner Cable, Verizon, AT&T, Sprint şi T-Mobile, precizează CNN Money.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici