Tunisia evită la limită un dezastru ecologic după ce un petrolier s-a scufundat în largul coastelor sale

  • Autorităţile tunisiene şi-au intensificat sâmbătă eforturile pentru a evita un dezastru ecologic
  • O navă comercială care transporta o mie de tone de combustibil s-a scufundat în largul coastei Gabes
  • Paza de coastă tunisiană i-a salvat pe toţi cei şapte membri ai echipajului aflaţi pe navă
845 afișări
Imaginea articolului Tunisia evită la limită un dezastru ecologic după ce un petrolier s-a scufundat în largul coastelor sale

Sursa foto: Profimedia

Autorităţile tunisiene şi-au intensificat sâmbătă eforturile pentru a evita un dezastru ecologic după ce un petrolier cu o mie de tone de combustibil la bord s-a scufundat în largul coastei Gabesului.

Marina tunisiană i-a salvat pe toţi cei şapte membri ai echipajului. Nava plecase din Guineea Ecuatorială şi se îndrepta către Malta.

„Cauza incidentului a fost vremea rea. Apa s-a infiltrat în navă până la o înălţime de doi metri”, a declarat Ministerul Mediului din Tunisia.

Autorităţile lucrează pentru a reduce impactul nefast asupra vietăţilor marine. Ca prime măsuri, vor fi înfiinţate bariere pentru a limita răspândirea combustibilului şi a izola nava, înainte de a aspira scurgerea.

Coasta Gabesului suferă din cauza poluării masive de ani de zile. Organizaţiile de mediu acuză fabricile industriale din zonă că au aruncat deşeuri direct în mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici