Zeci de mii de oameni, în stradă: Turcia a marcat un an de la tentativa eşuată de lovitură de stat, cu o serie de evenimente urmărite îndeaproape de Erdogan | FOTO

Autorităţile turce au organizat mai multe evenimente pentru a comemora tentativa eşuată de lovitură de stat militară, eveniment în urma căruia administraţia Recep Erdogan a declanşat o amplă campanie de pedepsire a presupuşilor pucişti, informează Dpa.

1446 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de oameni, în stradă: Turcia a marcat un an de la tentativa eşuată de lovitură de stat, cu o serie de evenimente urmărite îndeaproape de Erdogan | FOTO

Zeci de mii de oameni, în stradă: Turcia a marcat un an de la tentativa eşuată de lovitură de stat, cu o serie de evenimente urmărite îndeaproape de Erdogan | FOTO

Turcia: Un nou val de concedieri, la un an de la încercarea de lovitură de stat

Cu această ocazie, preşedintele Recep Erdogan a susţinut sâmbătă mai mult discursuri, la Istanbul şi Ankara, iar Parlamentul urma să se reunească în cursul nopţii pentru a comemora evenimentele din iulie anul trecut.

Guvernul a organizat şi un "marş al unităţii naţionale" pe un pod din Istanbul, unde puciştii au deschis focul asupra civililor care protestau faţă de tentativa de lovitură de stat.

Erdogan a avut programat un discurs în Parlament după miezul nopţii, marcând momentul în care clădirea legislativului de la Ankara a fost bombardată.

În urma evenimentelor din iulie 2016, autorităţile turce au arestat peste 50.000 de persoane, iar 140.000 de funcţionari publici şi militari au fost suspendaţi din funcţii ori demişi. Persoanele vizate de anchete sunt suspectate că ar avea legătură cu Fethullah Gulen, un cleric musulman acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat militară. Gulen, aflat în exil autoimpus în SUA, neagă categoric aceste acuzaţii.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici