Turcia susţine că Recep Tayyip Erdogan risca să fie ASASINAT în Germania, la summitul G20

Serviciile secrete turce au avertizat autorităţile germane în legătură cu un complot care ar fi vizat asasinarea preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la summitul G20 care s-a desfăşurat în oraşul Hamburg, dar Guvernul de la Berlin a dat asigurări că nu existau ameninţări, relatează Die Welt.

5778 afișări
Imaginea articolului Turcia susţine că Recep Tayyip Erdogan risca să fie ASASINAT în Germania, la summitul G20

Turcia susţine că Recep Tayyip Erdogan risca să fie ASASINAT în Germania, la summitul G20

Serviciile secrete turce au transmis avertismentul Direcţiei germane pentru combaterea criminalităţii (BKA) pe 6 iulie, cu o zi înaintea începerii summitului G20 desfăşurat în oraşul german Hamburg.

"Persoane deghizate în agenţi de poliţie ar putea încerca să comită un atentat vizându-l pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan", avertizau autorităţile turce, precizând că organizatorul complotului era un fost poliţist turc.

Dezvăluirile privind acest avertisment intervin în contextul relaţiilor din ce în ce mai tensionate dintre Ankara şi Berlin. În Germania se află cea mai mare comunitate de imigranţi turci.

"Direcţia pentru combaterea criminalităţii (BKA) a introdus aceste date în rapoartele generale de evaluare a vulnerabilităţilor. Dar, la modul general, nu se punea problema producerii unui astfel de eveniment care să îl vizeze pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan", precizează instituţia.

Summitul Grupului ţărilor cele mai dezvoltate (G20) s-a desfăşurat fără incidente de securitate la adresa lui Recep Tayyip Erdogan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici