Ucraina primeşte al doilea lot de arme din partea Statelor Unite. Tensiunile rămân la cote înalte

  • Ucraina primeşte al doilea lot de arme din partea SUA
  • Războiul psihologic dintre Ucraina şi Rusia continuă
  • Aproximativ 90 de tone de armament au fost livrate în a doua tranşă
4052 afișări
Imaginea articolului Ucraina primeşte al doilea lot de arme din partea Statelor Unite. Tensiunile rămân la cote înalte

Sursa foto: Profimedia

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat duminică că ţara sa a primit al doilea lot de arme din partea Statelor Unite. Noua tranşă de armament face parte din planul de ajutor defensiv, în valoare de aproximativ 200 de milioane de dolari, acordat de administraţia Biden.

Washingtonul a declarat că va continua să sprijine Ucraina pe fondul tensiunilor crescute de la graniţa cu Rusia. Aliaţii occidentali îşi manifestă îngrijorarea cu privire la zeci de mii de trupe ruseşti concentrate de-a lungul frontierei dintre cele două ţări.

Rusia neagă că ar planifica o ofensivă militară.

"Al doilea transport a ajuns la Kiev! Peste 80 de tone de arme de la prietenii noştri din SUA vor consolida capacităţile de apărare ale Ucrainei! Şi acesta este abia începutul", a declarat Reznikov.

Aproximativ 90 de tone de armament din pachetul de „asistenţă letală de securitate” aprobat de SUA în decembrie au ajuns în capitala Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici