UE solicită Olandei să clarifice o decizie locală care limitează dreptul de şedere al românilor

Uniunea Europeană a cerut clarificări guvernului olandez în legătură cu planurile municipalităţii din Vaals de a nu mai permite instalarea cetăţenilor UE, în special români şi polonezi, care nu au mijloace de a se întreţine, relatează postul de radio RNW.

706 afișări
Imaginea articolului UE solicită Olandei să clarifice o decizie locală care limitează dreptul de şedere al românilor

UE solicită Olandei să clarifice o decizie locală care limitează dreptul de şedere al românilor (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Consiliul local din Vaals, oraş aflat în sudul provinciei Limburg, a afirmat că plăteşte deja sume importante imigranţilor aflaţi în şomaj şi că nu îşi permite cheltuieli suplimentare, astfel încât, începând din septembrie, nu va mai primi persoane aflate în această situaţie.

Consilierul Jean-Paul Kompier s-a referit în mod direct la polonezii şi românii care nu reuşesc să-şi găsească locuri de muncă, deoarece nu vorbesc suficient de bine olandeza.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că decizia de a nu permite şederea cetăţenilor UE reprezintă o încălcare a reglementărilor europene privind libertatea de circulaţie pe teritoriul Uniunii.

Conform RNW, oraşul belgian Plombieres, situat de cealaltă parte a graniţei, interzice deja instalarea cetăţenilor europeni care nu dispun de mijloace proprii de a se întreţine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici