Un american a fost ucis în atacul armat asupra consulatului SUA de la Benghazi

Manifestanţi armaţi au tras marţi cu lansatoare de rachete asupra consulatului american de la Benghazi (estul Libiei), ucigând un american, pentru a denunţa un film considerat ofensator la adresa Islamului, au declarat pentru AFP surse din cadrul ministerului libian de Interne.

364 afișări
Imaginea articolului Un american a fost ucis în atacul armat asupra consulatului SUA de la Benghazi

Un american a fost ucis în atacul armat asupra consulatului SUA de la Benghazi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Conform purtătorului de cuvânt al Înaltei comisii pentru securitate a ministerului de Interne, Abdelmonoem al-Horr, forţele de securitate precum şi ministerul Apărării au încercat să controleze situaţia, în timp ce rachete RPG au fost lansate asupra consulatului de la o fermă din apropiere.

Ministrul adjunct libian de Interne, Wanis al-Charef a declarat că "un funcţionar american a fost ucis iar un altul a fost rănit la mână. Ceilalţi membri ai personalului au fost evacuaţi şi se află în siguranţă", a declarat acesta fără a fi în măsură să precizeze dacă persoana ucisă era diplomat.

Secretatul de Stat american Hillary Clinton a confirmat marţi seară că un agent al Departamentului de Stat a fost ucis în atacul asupra consulatului american de la Benghazi..

"Suntem profund întristaţi de această pierdere", a declarat Clinton într-un comunicat, adăugând că Washington lucrează alături de diferite state din întreaga lume pentru a proteja misiunile sale diplomatice după violenţele din faţa ambasadei americane din Egipt şi atacul de la consulatul din Benghazi de marţi, ziua comemorării atentatelor de la 11 septembrie 2011 din Statele Unite.

Purtătorul de cuvânt al comisiei din cadrul ministerului de Interne a denunţat atacul şi a calificat atacatorii ca "persoane în afara legii", fără a acuza totuşi un anumit grup.

Diplomaţia SUA a confirmat atacul asupra consulatului din Benghazi. "Putem confirma că reprezentanţa noastră la Benghazi, în Libia, a fost atacată de un grup de manifestanţi", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Victoria Nuland, într-un comunicat. "Condamnăm în cei mai puternici termeni acest atac împotriva misiunii noastre diplomatice", a adăugat aceasta.

Manifestanţii armaţi au atacat consulatul american de la Benghazi, în estul Libiei, pentru a denunţa un film ofensator la adresa Islamului, conform unor surse concordante.

"Manifestanţi au atacat consulatul american la Benghazi. Aceştia au tras focuri de armă în aer înainte de a intra în clădire", a declarat pentru AFP ministrul adjunct de Interne, Wanis al-Charef.

La scurt timp, un martor a declarat că manifestanţii au incendiat consulatul.

Conform lui Charef, atacatorii protestează faţă de acelaşi film denunţat de mii de egipteni, majoritatea salafişti care au manifestat marţi în faţa ambasafei americane de la Cairo, înainte de a da jos steagul american şi a îl înlocui cu unul islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici