Un avion F-18 aparţinând Marinei SUA s-a PRĂBUŞIT în Anglia. Pilotul a decedat

Un avion de tip F-18 aparţinând Marinei americane s-a prăbuşit miercuri la Fens, o zonă mlăştinoasă din ţinutul Cambridgeshire, în apropiere de o bază a Forţelor Aeriene Regale (RAF) din estul Angliei, relatează BBC News online. Poliţia din Cambridgeshire a confirmat că pilotul, singurul membru al echipajului, a murit.

4094 afișări
Imaginea articolului Un avion F-18 aparţinând Marinei SUA s-a PRĂBUŞIT în Anglia. Pilotul a decedat

AVION de vânătoare american, PRĂBUŞIT în Anglia: Un F-18 al Marinei SUA a căzut într-o zonă mlăştinoasă (Imagine: Bogdan Stamatin / Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 17:35 - Pilotul avionului F-18 Hornet a murit în urma prăbuşirii. 

Pilotul din cadrul Corpului Marinei americane a murit, după prăbuşirea avionului de tip F-18 Hornet miercuri, la Fens, o zonă mlăştinoasă din ţinutul Cambridgeshire, în apropiere de o bază a Forţelor Aeriene Regale (RAF) din estul Angliei, relatează BBC News online.

Avionul s-a prăbuşit pe un teren agricol de la Redmere, lângă Ely, în apropiere de hotarul cu Suffolk, iar autorităţile au fost alertate la ora locală 10.30 (12.30, ora României).

Poliţia din Cambridgeshire a confirmat că pilotul, singurul membru al echipajului, a murit.

Aeronava a decolat de la baza RAF Lakenheath, dar nu era conectată cu baza.

Ea s-a prăbuşit la aproximativ 6,5 kilometri de baza RAF Mildenhall din Suffolk.

Pompieri şi Serviciul de salvare din Cambridgeshire au anunţat că au trimis două echipaje la faţa locului, care au fost retrase după două ore.

"Nu a fost nevoie de nicio intervenţie la incendiu sau de vreo acţiune de salvare, dar au rămas la faţa locului pentru a asigura susţinere", a declarat o purtătoare de cuvânt.

Paza de Coastă de la Humber a anunţat că a trimis un elicopter de salvare.

O martoră la prăbuşirea avionului de vânătoare american, Karen Miles-Holdaway, din Redmere, a declarat că pilotul a reuşit să evite să lovească vreo casă.

"Puteai simţi pământul cutremurându-ţi-se sub picioare. Cred că ceea ce am auzit a fost, probabil, impactul", a spus ea.

"Fiica mea conducea de la Littleport şi a văzut o lumină puternică şi o coloană de fum", a adăugat ea.

Echipaje ale serviciilor de urgenţă se aflau la faţa locului, pe terenul unei ferme din Redmere, lângă Ely, în apropiere de hotarul cu Suffolk.

"În prezent ne aflăm la locul unde s-a prăbuşit avionul, pe un teren agricol din Redmere, Ely", a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Cambridgeshire.

"Detaliile sunt sumare în această fază şi nu se ştie dacă există victime", a adăugat el.

O persoană necununoscută a semnalat incidentul la ora locală 10.30 (12.30, ora României).

O purtătoare de cuvânt RAF de la baza Lakenheath a declarat că baza RAF Mildenhall coordonează intervenţia.

"Aşteptăm informaţii despre" incident, a declarat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici