Un carneţel în care Osama ben Laden făcea însemnări, recuperat în timpul raidului american

Agenţiile americane de informaţii analizează un jurnal găsit la reşedinţa în care a fost ucis Osama ben Laden şi care conţine note scrise de mână de liderul Al-Qaida pe tema viitoarelor operaţiuni, a anunţat miercuri un oficial american.

585 afișări
Imaginea articolului Un carneţel în care Osama ben Laden făcea însemnări, recuperat în timpul raidului american

Un carneţel în care Osama ben Laden făcea însemnări, recuperat în timpul raidului american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre materialele confiscate în timpul raidului în care a fost ucis liderul Al-Qaida la 2 mai, în Pakistan, se află "un carneţel în care ben Laden îşi nota ideile pentru (noi) operaţiuni", a declarat pentru AFP oficialul citat, sub acoperirea anonimatului.

Acest carneţel nu este un jurnal cu date personale sau relatări ale experienţelor emoţionale trăite de autor, a precizat sursa citată, ci mai degrabă un suport pe care ben Laden "arunca diverse idei".

"Nu conţine nimic despre locurile unde a fost sau ce făcea", a adăugat oficialul, atent să minimizeze importanţa acestui carneţel faţă de arsenalul de calculatoare, hard disk-uri, DVD-uri, stick-uri de memorie şi material de înregistrare recuperat în timpul raidului.

"Nu este decât un carnet. Nu este decât un obiect între atâtea altele" recuperate din reşedinţa de la Abbottabad, a insistat el.

Tom Donilon, consilier pentru securitatea naţională a preşedintelui Barack Obama, declarase anterior că totalitatea informaţiilor strânse în cursul operaţiunii este echivalentă cu cea a "bibliotecii unei mici universităţi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici