Un elicopter s-a prăbuşit la Londra, în apropiere de sediul MI6: "Toată lumea a crezut că este un atac terorist". Doi oameni au murit. IMAGINI de la locul accidentului

Un elicopter s-a prăbuşit miercuri în sudul Londrei, după ce s-a lovit de o macara, au anunţat posturile de televiziune britanice, difuzând fotografii cu un nor negru de fum care se ridica deasupra clădirilor de pe stradă. O parte din macara a căzut la sol, lângă locul prăbuşirii elicopterului. Două persoane au murit în accidentul de elicopter, iar alte două au fost transportate la spital, a anunţat poliţia.

13902 afișări
Imaginea articolului Un elicopter s-a prăbuşit la Londra, în apropiere de sediul MI6: "Toată lumea a crezut că este un atac terorist". Doi oameni au murit. IMAGINI de la locul accidentului

Un elicopter s-a prăbuşit la Londra (Imagine: Twitter)

"Primele elemente arată că elicopterul a intrat în coliziune cu o macara de pe o clădire", a anunţat poliţia, precizând că a fost alertată către ora 8.00 (10.00, ora României).

"Avem confirmarea decesului a două persoane la faţa locului. Nu avem alte detalii. Alte două persoane au fost transportate la un spital din sudul Londrei, aşteptăm detalii despre starea lor", a adăugat poliţia într-un comunicat.

Cele două victime ale accidentului de miercuri din centrul Londrei, sunt pilotul elicopterului şi o persoană aflată în imediata apropiere a aparatului, au anunţat poliţia şi serviciile de ambulanţă.

În acest stadiu, Scotland Yard nu consideră prăbuşirea drept "un act legat de terorism", a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Televiziunile au difuzat imagini cu bucăţi de epavă în flăcări, pe stradă.

Accidentul s-a produs în condiţii de ceaţă, la o oră de vârf, dimineaţa, în cartierul Lambeth, în apropiere de un pod foarte frecventat care traversează Tamisa, în faţa imobilului MI6 - serviciile secrete britanice. Macaraua se afla pe o clădire în construcţie, cunoscută sub numele The Tower, care urmează să fie unul dintre cele mai înalte imobile rezidenţiale din Europa.

Zona accidentului a fost izolată, iar staţia de metrou şi tren Vauxhall a fost închisă.

Martori au declarat că cel puţin două maşini au luat foc.

Elicopterul "a picat direct spre sol", potrivit lui Paul Ferguson, un fost producător BBC. De asemenea, martori au anunţat că au văzut o coloană de fum în zonă.

Poliţia a anunţat că a primit primul apel telefonic la ora 8.00 GMT (10.00, ora României), iar Serviciul londonez de Ambulanţă a anunţat că se află la faţa locului. Surse din domeniul transporturilor din capitala britanică au confirmat, de asemena, că este vorba despre un incident.

Zona în care s-a prăbuşit elicopterul se află în apropierea clădirii MI6, serviciile de informaţii externe din Marea Britanie, şi a locului unde urmează să fie construită ambasada Statelor Unite.

"Toată lumea a crezut că este un atac terorist, era destul de devreme. A fost înfricoşător. Toată lumea încerca să iasă din clădire", a declarat un martor ocular, Matt Harverson, pentru Sky News.

Peste 60 de pompieri şi opt autospeciale se află la faţa locului, afirmă corespondentul BBC.

Potrivit The Sun, la bordul elicopterului se afla o persoană, iar în incident ar fi fost avariate două maşini.

"Clădirea de care s-a lovit elicopterul este învăluită în ceaţă", a mai declarat Ferguson. El a adăugat că macaraua de pe clădire "atârna pe o parte" a acesteia. Martori au declarat că au văzut moloz pe sol.

Potrivit unui corespondent BBC, cel puţin patru ambulanţe şi numeroase vehicule de poliţie se află la faţa locului. Circulaţia este închisă pe Wandsworth Road, la nivelul staţiei Vauxhall, la sol părând că există moloz, potrivit corespondentului, iar o macara de pe clădirea aflată în construcţie pare avariată.

Martori au postat mesaje pe Twitter despre ceea ce au văzut. "Tocmai intram cu bicicleta (în zonă), când am văzut mult fum deasupra (zonei) Vauxhall, înţeleg că s-a prăbuşit un elicopter, l-am văzut zburând deasupra Chelsea Bridge şi m-am gândit că este ciudat", scrie Belinda Moore, într-un mesaj postat pe Twitter.

Un "elicopter tocmai a lovit o macara şi s-a prăbuşit la câţiva metri în faţa mea, în Vauxhall. Sunt complet şocat", scrie Quin Murray, într-un mesaj postat pe Twitter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici