Un fost ministru grec a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru acte de corupţie

Fostul ministru socialist grec Akis Tsohatzopoulos a fost condamnat luni, de o instanţă din Atena, la 20 de ani de închisoare pentru spălare de bani în cadrul unor contracte pentru achiziţionarea de armament, după un proces care a durat câteva luni.

79 afișări
Imaginea articolului Un fost ministru grec a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru acte de corupţie

Un fost ministru grec a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru acte de corupţie

Cu toate acestea, în contextul vârstei de 73 de ani, Tsohatzopoulos, primul politician judecat în ultimii ani pentru acte de corupţie, va ispăşi doar o cincime din pedeapsa privativă de libertate.

Tsohatzopoulos, aflat în arest preventiv de doi ani în penitenciarul Korydallos din Atena, este perceput de către opinia publică din Grecia drept simbolul corupţiei unei clase politice responsabile de grava criză financiară.

Sentinţa pronunţată luni seară intervine după ce politicianul a fost găsit vinovat de o fraudă de şase milioane de euro provenind din mita oferită pentru un contract de achiziţionare a unor vehicule militare.

În afară de Tsohatzopoulos, alte 16 persoane, inclusiv soţia lui de origine germană şi fiica, au fost condamnate, pentru complicitate, la pedepse cuprinse între şase şi 16 ani de închisoare cu executare. Excepţia o face fiica fostului ministru, Areti, condamnată la 12 ani de închisoare cu suspendare deoarece are în grijă trei copii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici