Un grup satanist cere Primăriei din Boston să arboreze un drapel. Primăria a arborat drapelul LGBT şi al Ucrainei în ultimii ani, dar a refuzat ridicarea unui drapel creştin

A început tendinţa #Satan Live Matters? Grupul satanist din Salem cere să marcheze Săptămâna aprecierii satanice în iulie după ce refuzul cererii de către un activist creştin a fost declarat ilegal.

3523 afișări
Imaginea articolului Un grup satanist cere Primăriei din Boston să arboreze un drapel. Primăria a arborat drapelul LGBT şi al Ucrainei în ultimii ani, dar a refuzat ridicarea unui drapel creştin

Sursa Foto - Wikipedia Commons 

În ultimii doi ani, primăria din Boston a arborat drapelul LGBTQIA+ cu ocazia festivalului GAY PRIDE, iar în Boston City Hall Plaza a fost arborat drapelul Ucrainei în 2019 pentru a-i aniversa independenţa, dar a refuzat în 2017 să arboreze un drapel creştin la cererea unui activist conservator cu ocazia zilei recunoştinţei. 

Membrii mişcărilor de extremă dreaptă precum Proud Boy şi Patriot Prayer au început să protesteze pentru a-l susţine pe activist. 

Curtea Supremă a SUA a decis săptămâna aceasta că administraţia oraşului a încălcat dreptul la libertatea de exprimare al activistului conservator care încearcă să arboreze un steag creştin în afara complexului din centrul oraşului. 

Iar acum, un grup satanic cere să arboreze un steag în Boston. 

Grupul din Salem a postat marţi pe Twitter o copie a cererii sale de a ridica un steag pentru a marca Săptămâna Aprecierii Satanice (între zilele 23 şi 29 iulie).

Cererea depusă online la departamentul de management al proprietăţii al oraşului nu oferă detalii despre cum va arăta steagul sau despre ce presupune evenimentul de o săptămână, transmite The Guardian.

Grupul satanist aduce la cunoştinţă că America sprijină libertatea religioasă la nivel naţional, şi că un proces federal recent susţine că tradiţionala rugăciune de deschidere a consiliului oraşului Boston la întâlnirile  publice este discriminatorie şi neconstituţională.

Biroul primarului din Boston, Michelle Wu, a refuzat să comenteze cererea grupului, dar a declarat că revizuieşte decizia curţii supreme şi evaluează şi programul de ridicare a drapelului.

Curtea Supremă a decis luni în unanimitate că Boston l-a discriminat pe activistul Harold Shurtleff din cauza „punctului său de vedere religios”, chiar dacă a aprobat în mod obişnuit  cereri de arborare a altor drapele ce au stârnit controverse. 

În 2017, Shurtleff şi grupul său au vrut să arboreze un drapel alb cu o cruce roşie pe un fundal albastru, numit steagul creştin, pentru a marca Ziua Constituţiei pe 17 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici