Un jurnalist al agenţiei oficiale siriene Sana a fost asasinat

Un jurnalist de la agenţia oficială siriană Sana, Ali Abbas, a fost asasinat sâmbătă la domiciliu, în provincia Damasc, au anunţat agenţia şi organizaţia nonguvernamentală (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

196 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist al agenţiei oficiale siriene Sana a fost asasinat

Un jurnalist al agenţiei oficiale siriene Sana a fost asasinat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Într-o nouă agresiune împotriva presei naţionale şi cadrelor sale, un grup de terorişti înarmaţi l-a asasinat sâmbătă seara pe jurnalistul Ali Abbas, directorul departamentului de informaţii locale al agenţiei, la domiciliu, în localitatea Jdaidet Artuz", a anunţat Sana.

Potrivit ONG-ului, "bărbaţi înarmaţi necunoscuţi au ucis un jurnalist de la (agenţia de presă) Sana cu focuri de armă, la domiciliu".

Vineri, trei jurnalişti sirieni care lucrau pentru un post public de televiziune au fost capturaţi de către rebeli în timp ce însoţeau armata într-o operaţiune lângă Damasc.

Luni, pe 6 august, sediul radioteleviziunii siriene din Damasc a fost vizat de către un atentat cu bombă. Explozia s-a produs în biroul conducerii generale a radioteleviziunii oficiale, rănind mai multe persoane.

Cu câteva zile mai înainte, un prezentator al postului sirian oficial, Mohammad al-Saïd, răpit la jumătatea lui iulie de la domiciliu, în Damasc, a fost executat. "Fie ca acest lucru să servească drept lecţie pentru toţi cei care susţin regimul", declara Frontul al-Nosra, o mică grupare extremistă care a revendicat responsabilitatea acestei crime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici