Un jurnalist american susţine că Washingtonul este implicat în exploziile de la gazoductele Nord Stream / Rusia: Statele Unite trebuie să răspundă

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat miercuri că Washingtonul trebuie să răspundă la întrebările legate de rolul său în exploziile de anul trecut la gazoductele submarine Nord Stream.

4709 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist american susţine că Washingtonul este implicat în exploziile de la gazoductele Nord Stream / Rusia: Statele Unite trebuie să răspundă

Comentând un raport publicat în cursul zilei de miercuri, potrivit căruia Statele Unite ar fi fost implicate în explozii, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a cerut Casei Albe să comenteze "faptele" prezentate.

Agenţia Reuters informează că nu a fost în măsură să verifice raportul, publicat de jurnalistul american de investigaţii Seymour Hersh pe blogul său, care susţinea implicarea SUA în explozii.

Casa Albă a declarat miercuri că relatarea lui Hersh este "complet falsă şi complet fictivă".

Moscova, fără a furniza dovezi, a afirmat în repetate rânduri că Occidentul se află în spatele exploziilor care au afectat gazoductele Nord Stream 1 şi 2 în septembrie anul trecut. Oficialii occidentali au negat aceste acuzaţii.

"Casa Albă trebuie să comenteze acum toate aceste fapte", a declarat Zakharova într-o postare pe pagina sa de Telegram în care a rezumat principalele afirmaţii ale lui Hersh privind presupusa implicare a SUA.

Anchetatorii din Suedia şi Danemarca, în ale căror zone economice exclusive au avut loc exploziile, au declarat că rupturile au fost rezultatul unui sabotaj, dar nu au spus cine este responsabil.

Rusia a declarat că aceste ţări "au ceva de ascuns" şi că blochează intenţionat Rusia să ia parte la anchetă.

Construcţia Nord Stream 2, conceput pentru a dubla cantitatea de gaz pe care Rusia ar putea să o trimită direct în Germania pe sub mare, a fost finalizată în septembrie 2021, dar nu a fost niciodată pusă în funcţiune după ce Berlinul a renunţat la certificare cu doar câteva zile înainte ca Moscova să-şi trimită trupele în Ucraina în februarie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici