Un medic libian a văzut şi a fotografiat victimele unei execuţii în masă: Multe erau împuşcate în cap, dar aveau gloanţe peste tot

Un medic din Libia a povestit joi cum a asistat la urmările unei presupuse execuţii în masă comise de trupele lui Muammar Kadhafi, în timp ce lucra la spitalul de la baza aeriană Matiga, la est de Tripoli, relatează Sky News.

885 afișări
Imaginea articolului Un medic libian a văzut şi a fotografiat victimele unei execuţii în masă: Multe erau împuşcate în cap, dar aveau gloanţe peste tot

Un medic libian a văzut victimele unei execuţii în masă: Multe persoane erau împuşcate în cap, dar aveau gloanţe peste tot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În amurg, un camion mare şi neacoperit a apărut în mod neaşteptat şi am auzit oameni strigând şi plângând", a declarat doctorul Moez. "Când m-am uitat în interior, erau aproximativ 16 sau 17 cadavre ciuruite de gloanţe din cap până-n picioare. Multe persoane erau împuşcate în cap, dar aveau gloanţe peste tot", a adăugat el.

"Ulterior am descoperit ce se întâmplase: toate aceste persoane fuseseră deţinute de trupele lui Kadhafi în ultimele zile şi probabil au fost capturate în cursul unei săptămâni sau două, răpite dacă vreţi, şi ţinute într-o şcoală destul de aproape de centrul oraşului", a explicat medicul, adăugând că la un moment dat militarii au intrat în această încăpere şi au executat toate aceste persoane.

"Una ... dintre victime ... a fost împuşcată în picior şi nu au reuşit să o execute, aşa că ne-a povestit tot ce s-a întâmplat", a adăugat doctorul Moez, afirmând că el şi alţi colegi de-ai lui au petrecut trei ore fotografiind toate rănile victimelor, în detaliu.

"Astfel de lucruri vor fi cerute pentru a-l judeca pe Kadhafi în tribunalele penale internaţionale. Acestea sunt crimele de război despre care vorbim şi sunt sigur că acelaşi lucru s-a întâmplat în multe părţi din oraş şi chiar din ţară", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici