Un militar turc a murit şi alţi cinci au fost răniţi în urma unei confruntări cu insurgenţi sirieni

Un militar turc a murit şi alţi cinci au fost răniţi în urma unui atac cu rachete lansat de către rebeli asupra forţelor turce care instalau un post militar în provincia siriană Idlib, a anunţat, marţi, Armata Turciei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

381 afișări
Imaginea articolului Un militar turc a murit şi alţi cinci au fost răniţi în urma unei confruntări cu insurgenţi sirieni

Un militar turc a murit şi alţi cinci au fost răniţi în urma unei confruntări cu insurgenţi sirieni

Armata turcă nu a precizat cine erau rebelii care au lansat atacuri şi a adăugat că forţele turce au ripostat cu focuri de armă. Atacul a venit în contextul în care Armata turcă a început instalarea unui nou post de observare în provincia siriană Idlib.

Pe data de 19 ianuarie, armata turcă a declanşat o ofensivă în nordul Siriei, lansând atacuri aeriene şi terestre în provincia Afrin. Obiectivul ofensivei este înlăturarea grupării insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG), despre care Ankara afirmă că este aliată cu mişcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Turcia consideră grupările kurde siriene drept aliaţi ai mişcării insurgente separatiste PKK. Potrivit armatei Turciei, oraşele Kilis şi Hatay aflate de-a lungul graniţei cu Siria sunt în raza de acţiune a grupării YPG/PYD. Gruparea kurdă ar depinde de provincia Afrin pentru a crea conexiuni către Marea Mediterană din nord-vestul Siriei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici