Stoltenberg cere statelor membre NATO să respecte angajamentele de creştere a cheltuielilor militare / Ţara căreia liderul NATO i-a atras atenţia

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat, luni, că toate statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice ar trebui să-şi respecte promisiunile de creştere a cheltuielilor militare, adăugând că NATO se confruntă cu tot mai multe provocări, relatează agenţia DPA.

3974 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg cere statelor membre NATO să respecte angajamentele de creştere a cheltuielilor militare / Ţara căreia liderul NATO i-a atras atenţia

Stoltenberg cere statelor membre NATO să respecte angajamentele de creştere a cheltuielilor militare / Ţara căreia liderul NATO i-a atras atenţia

În cadrul unei vizite oficiale în Norvegia, Stoltenberg, a afirmat că statele membre NATO au făcut unele progrese în ceea ce priveşte bugetul de apărare, însă a atras atenţia că doar câteva state au reuşit să atingă obiectivul privind alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

”Liderii statelor membre au promis în 2014 să facă mai mult, şi trebuie să facă mai mult. NATO se confruntă cu tot mai multe provocări: o Rusie mult mai imprevizibilă, incertitudinea şi teroarea din apropierea graniţelor noastre, precum şi o extindere sporită a armelor de distrugere în masă” a declarat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a avut o întrevedere cu prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg. Liderul NATO a atras atenţia Norvegiei că este singurul stat membru NATO ce are frontieră directă cu Rusia şi nu a alocat 2% din PIB pentru apărare. Prim-ministrul Norvegiei a replicat, afirmând că sumele alocate pentru apărare sunt în creştere şi că Norvegia a investit în noi avioane de luptă şi nave militare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici