Un mort şi 42 de răniţi în urma deraierii unui tren în Elveţia

O persoană a murit şi alte 42 au fost rănite, dintre care 10-12 grav, vineri, după deraierea unui tren turistic în Alpii elveţiei, a anunţat poliţia, citată de AFP.

22 afișări
Imaginea articolului Un mort şi 42 de răniţi în urma deraierii unui tren în Elveţia

Un mort şi 42 de răniţi în urma deraierii unui tren în Elveţia (Imagine: www.glacierexpress.ch)

"Un pasager, a cărui identificare este în curs, a decedat. Alţi 42 de călători au fost răniţi, dintre care 10-12 grav", afirmă autorităţile într-un comunicat.

În jurul orei 11.50 (12.50 ora României), trenul turistic "Glacier Express" a deraiat în momentul în care traversa munţii la Valais, în sudul Elveţiei.

"Au deraiat trei vagoane, dintre care două s-au răsturnat. Este vorba despre vagoanele de clasa I, cu o capacitate de aproximativ 30 de pasageri fiecare. Aproximativ 210 călători se aflau în acest tren", continuă comunicatul.

Potrivit şefului departamentului de prevenţie şi informare al poliţiei din Valais, Jean-Marie Bornet, pasagerii din cele două vagoane care s-au răsturnat sunt "în principal japonezi".

Accidentul s-a produs într-o curbă pe un tronson în urcare uşoară.

Autorităţile locale au deschis o anchetă şi au mandat un expert federal din cadrul serviciilor de investigaţii asupra accidentelor de transport pentru a stabili motivele deraierii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici