Un nou partid, Zori Ungureşti, în proces de înregistrare în Ungaria

Un nou partid de extremă dreapta, Zori Ungureşti, se află în plin proces de formare şi susţine că are legături cu partidul neonazist grec Zori Aurii.

155 afișări
Imaginea articolului Un nou partid, Zori Ungureşti, în proces de înregistrare în Ungaria

Un nou partid, Zori Ungureşti, în proces de înregistrare în Ungaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Andras Kisgergely, liderul noului partid, un fost membru al aripii radicale a partidului extremist Jobbik, a declarat miercuri pentru presă că formaţiunea plănuieşte să candideze în viitoarele alegeri parlamentare.

Procesul de înregistrare a partidului este în continuare în curs, după ce un tribunal a cerut documente suplimentare, a adăugat el.

Întrebat dacă noul partid va fi o organizaţie de extremă dreapta, Kisgergely a răspuns că va fi o formaţiune de factură naţionalistă, pe baze naţionaliste, creştine şi sociale.

Comentând despre legăturile noului partid cu Jobbik, el a declara că această formaţiune a deviat de la calea aleasă la jumătatea anilor 2000.

Kisgergely a fost exclus din Jobbik în mai 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici