Un oficial american a sugerat în mod incorect că sclavii africani au fost ”imigranţi” în SUA

Ben Carson, secretarul american pentru Locuinţe şi Dezvoltare Urbană, a sugerat că africanii care au fost aduşi în America în timpul comerţului cu sclavi din Atlantic au fost ”imigranţi” care şi-au imaginat SUA ca pe ”un pământ al viselor şi oportunităţilor”, informează The Guardian.

825 afișări
Imaginea articolului Un oficial american a sugerat în mod incorect că sclavii africani au fost ”imigranţi” în SUA

Un oficial american a sugerat în mod incorect că sclavii africani au fost ”imigranţi” în SUA (Imagine: Hepta)

”Despre asta este vorba în America. Un tărâm al viselor şi al oportunităţilor. Au fost imigranţi ce au venit aici cu navele de sclavi, au muncit mai mult pentru mai puţin. Dar ei aveau de asemenea un vis că într-o zi fii lor, fiicele, nepoţii, nepoatele, strănepoţii, strănepoatele ar putea avea ca scop prosperitatea şi fericirea pe acest pământ”, a afirmat secretarul american pentru Locuinţe şi Dezvoltare.

Comentariile sale au avut loc în prima sa adresare în faţa angajaţilor agenţiei sale. Fostul neurochirurg în vârstă de 65 de ani nu a mai deţinut funcţii administrative şi nu are experienţă în domeniul dezvoltării urbane.

Sclavii africani nu au fost bineînţeles imigranţi, ci au fost transportaţi cu navele, ei fiind ”proprietatate” a ”noii lumi” şi a corporaţiilor europene. Sclavii africani nu aveau nicio informaţii cu privire la locul unde urmau a fi transportaţi.

În urma remarcilor sale, acesta a avut parte de o serie de critici în mediul online.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici