Un oficial britanic i-a reconfirmat lui Corlăţean deschiderea pieţei de muncă pentru români în 2014

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a avut, în cadrul vizitei la Londra, o întrevedere cu Kenneth Clarke, ministru fără portofoliu în Cabinetul Cameron, care i-a reconfirmat decizia deschiderii pieţei britanice pentru muncitorii români, de la 1 ianuarie 2014, potrivit unui comunicat MAE.

307 afișări
Imaginea articolului Un oficial britanic i-a reconfirmat lui Corlăţean deschiderea pieţei de muncă pentru români în 2014

Un oficial britanic i-a reconfirmat lui Corlăţean deschiderea pieţei de muncă pentru români în 2014 (Imagine: Shutterstock)

Discuţiile cu Kenneth Clarke, responsabil pentru consilierea premierului pe probleme economice, au vizat relaţia bilaterală din perspectiva valorificării Parteneriatului Strategic româno-britanic pe plan politic şi economic.

Kenneth Clarke a reconfirmat "decizia deschiderii pieţei muncii britanice pentru lucrătorii români, de la 1 ianuarie 2014", se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Cei doi oficiali au remarcat "relevanţa deosebită a libertăţii de circulaţie a lucrătorilor, Marea Britanie având un număr semnificativ de cetăţeni care lucrează în alte state europene (aproximativ un milion)".

Totodată, ministrul de Externe s-a întâlnit cu Douglas Alexander, membru al Camerei Comunelor şi ministru al Afacerilor Externe în cabinetul "din umbră" al Partidului Laburist (de opoziţie), şi cu speaker-ul Camerei Lorzilor, baroneasa D’Souza.

În marja vizitei sale de lucru la Londra, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a susţinut, joi, la Institutul Regal al Serviciilor Unite pentru Studii privind Apărarea şi Securitatea (RUSI), un discurs cu titlul "Parteneriatul Estic al Europei: agenda pentru prosperitate şi securitate".

Discursul şefului diplomaţiei s-a axat pe prezentarea summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie 2013. În acest context, Titus Corlăţean a subliniat rolul României ca "promotor major" al parteneriatului Uniunii Europene cu statele din Vecinătatea Estică, cu accent pe relaţia cu Republica Moldova şi cu statele din regiunea Mării Negre.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici