Un român a fost arestat în Franţa pentru că a cumpărat un copil de la o minoră pentru a îl vinde

Un român suspectat că a cumpărat un bebeluş de la o minoră româncă în 2010 în Franţa pentru a îl vinde apoi în Africa de Sud a apărut sâmbătă în faţa unei instanţe din Bobigny, conform unor surse judiciare franceze care au confirmat o informaţie transmisă de Le Parisien.

207 afișări
Imaginea articolului Un român a fost arestat în Franţa pentru că a cumpărat un copil de la o minoră pentru a îl vinde

Un român a fost arestat în Franţa pentru că a cumpărat un copil de la o minoră pentru a îl vinde (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest bărbat şi partenera sa au fost arestaţi încă de joi şi transferaţi vineri parchetului din Bobigny care a deschis o anchetă pentru trafic de fiinţe umane agravat.

Fetiţa a fost cumpărată în 2010 de suspect de la mama sa biologică, o româncă minoră care locuia în Rosny-sous-Bois (Seine-Saint-Denis), pentru 7.000 de euro, conform surselor judiciare.

"În timpul arestului, bărbatul a recunoscut că a fost mediatorul vânzării acestui bebeluş. Conform declaraţiilor sale, a obţinut 2.000 de euro şi un bilet de avion", a precizat sursa judiciară.

Suspectul a recunoscut paternitatea copilului la naştere, însă anchetatorii nu au găsit nici cea mai mică urmă administrativă a copilului după ieşirea sa din maternitate, conform cotidianului Le Parisien.

După doi ani de anchetă, poliţia l-a găsit săptămâna aceasta pe bărbat care locuia cu partenera sa în Seine-Saint-Denis. Partenera acestuia a fost de asemenea arestată deoarece "au adăpostit copilul şi aceasta s-a ocupat de el", conform sursei judiciare.

Conform Le Parisien care citează o sursă apropiată cazului, suspectul a explicat că a cumpărat nou-născutul pentru a îl ajuta pe "un văr" a cărui soţie nu putea rămâne însărcinată.

Suspectul a dus copilul de numai câteva săptămâni cu avionul acestui văr care locuia atunci în Africa de Sud, conform surselor citate. Anchetatorii nu au reuşit să dea de urma copilului şi suspectează că fetiţa şi noua sa familie au reuşit să plece în Statele Unite sub o altă identitate, afirmă Le Parisien.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici