Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit, în sudul Italiei, fiind considerat erou de presa italiană.

463 afișări
Imaginea articolului Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O clădire de tip rezidenţial s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă în centrul oraşului italian Matera, situat în regiunea italiană Basilicata (sud).

În imobilul de trei etaje erau patru apartamente în care se aflau în total nouă persoane.

Clădirea fusese expertizată ca având risc sporit de prăbuşire în caz de cutremur, dar autorităţile oferiseră asigurări că va rezista seismelor de intensitate mică.

Imobilul a început să se clatine în jurul orei 7.00 dimineaţa. Observând situaţia, un imigrant român nu a ezitat şi a intrat în clădire, salvând o femeie în vârstă de 50 de ani care are dizabilităţi.

"Se mişca toată casa, era mult praf, părea să fie cutremur şi credeam că voi muri. Eu merg cu dificultate, dar sunt în viaţă doar datorită unui tânăr român care m-a luat în braţe şi m-a scos", a declarat Annamaria, o femeie în vârstă de 50 de ani, citată de agenţia ANSA.

Clădirea s-a prăbuşit după câteva secunde, opt persoane fiind prinse sub dărâmături. Echipele de intervenţie au scos în viaţă şase locatari, dar corpurile altor doi sunt în continuare căutate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici