Ungaria analizează mobilizarea armatei în contextul crizei imigranţilor

Mobilizarea armatei în actuala situaţie de criză privind imigraţia este "necesară şi constituţională", argumentează Lajos Kosa, un deputat din cadrul partidului de guvernământ din Ungaria, Fidesz, în contextul în care Parlamentul ungar va dezbate un proiect în acest sens.

1475 afișări
Imaginea articolului Ungaria analizează mobilizarea armatei în contextul crizei imigranţilor

Ungaria analizează mobilizarea armatei în contextul crizei imigranţilor (Imagine: Hepta)

"Mobilizarea armatei are rolul de protejare a populaţiei", a explicat Lajos Kosa după o şedinţă a Comisiei pentru Apărare din Parlamentul Ungariei.

"Şi alte state, precum Austria, Cehia, Danemarca şi Slovacia, au recurs la ajutorul armatelor proprii. Spre deosebire de ceea ce susţin socialiştii şi liberalii, militarii nu vor împuşca imigranţi la frontieră", a subliniat deputatul Fidesz.

Adam Mirkoczki, un reprezentant al formaţiunii naţionaliste Jobbik, a exprimat susţinere pentu această iniţiativă, subliniind că necesitatea mobilizării armatei este "evidentă".

Parlamentul Ungariei va dezbate o moţiune care prevede mobilizarea armatei în contextul crizei imigranţilor extracomunitari.

Opoziţia socialistă şi liberală a criticat iniţiativa, catalogând-o drept "neconstituţională".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici