Uniunea Europeană intenţionează să prelungească sancţiunile impuse Rusiei

Uniunea Europeană intenţionează să prelungească, în iulie, sancţiunile impuse Rusiei din anul 2014 pe fondul crizei din Ucraina, afirmă Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, citat de site-ul agenţiei Reuters.

594 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană intenţionează să prelungească sancţiunile impuse Rusiei

Uniunea Europeană intenţionează să prelungească sancţiunile impuse Rusiei (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Şefii de stat şi de guvern au condiţionat anularea sancţiunilor impuse Rusiei de implementarea deplină a Acordului de la Minsk. Până acum, acest lucru nu s-a întâmplat", a declarat Federica Mogherini într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Welt.

"Au existat întotdeuna diverse opinii privind unele elemente ale politicii sancţiunilor. Probabil că situaţia va rămâne aceeaşi. Ceea ce este important este menţinerea unităţii şi luarea decizilor în comun", a explicat Mogherini, precizând că ar putea fi prelungite sancţiunile impuse Rusiei în domeniul energiei, finanţelor şi apărării.

Uniunea Europeană, Statele Unite şi Canada au impus Rusiei sancţiuni economice, politice şi diplomatice pentru anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în 2014, şi pentru implicarea în conflictul separatist din estul Ucrainei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici