Van Rompuy: Luis de Guindos beneficiază de un sprijin larg pentru a deveni noul şef al Eurogrupului. Încă nu s-a luat o decizie

Candidatura ministrului spaniol al Finanţelor, Luis De Guindos, la preşedinţia Eurogrupului beneficiază de sprijinul mai multor ţări, inclusiv al Germaniei, dar încă nu s-a luat o decizie, a anunţat sâmbătă preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, relatează AFP.

161 afișări
Imaginea articolului Van Rompuy: Luis de Guindos beneficiază de un sprijin larg pentru a deveni noul şef al Eurogrupului. Încă nu s-a luat o decizie

Luis de Guindos (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am văzut că (Angela) Merkel, cancelarul german, crede că (Luis) De Guindos este un candidat care ar fi foarte potrivit pentru a îndeplini aceste atribuţii şi am auzit că şi alte ţări din zona euro au acelaşi punct de vedere", a declarat Herman Van Rompuy în cadrul unei conferinţe de presă, la Bruxelles.

El s-a exprimat în contextul în care europenii, reuniţi într-un summit, i-au desemnat pe premierul polonez Donald Tusk în funcţia de preşedinte al Consiliului European şi pe ministrul italian de Externe Federica Mogherini în postul de şef al diplomaţiei UE.

Cele 28 de state membre UE nu au discutat pe marginea funcţiei de şef al zonei euro, ocupată în prezent de olandezul Jeroen Dijsselbloem.

Decizia va fi luată "în maxim un an", a spus Herman Van Rompuy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici