Vatican: Data începerii Conclavului ar putea fi cunoscută vineri după-amiaza

Data începerii Conclavului cardinalilor pentru alegerea noului papă va fi cunoscută vineri după-amiaza, a anunţat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, în cadrul unei conferinţe de presă.

129 afișări
Imaginea articolului Vatican: Data începerii Conclavului ar putea fi cunoscută vineri după-amiaza

Vatican: Data începerii Conclavului ar putea fi cunoscută vineri după-amiaza

"Se poate prevedea pe parcursul zilei de astăzi (vineri), la Congregaţia din această după-amiază, un vot cu privire la ziua începerii Conclavului", a declarat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, după o nouă sesiune (a şaptea) a "Congregaţiilor Generale", nişte şedinţe pregătitoare ale Conclavului ce au reunit la Roma, începând de luni, peste 150 de cardinali electori (sub 80 de ani) şi cardinali ce nu vor participa la alegerea Papei. Raportul Congregaţiei din această după-amiază va fi cunoscut în jurul orei locale 19.00 (20.00, ora României).

Potrivit preotului iezuit, Conclavul va începe "probabil" în primele zile ale săptămânii viitoare, "luni, marţi sau miercuri" şi nicidecum în această duminică.

Începând de joi seara, Colegiul episcopilor, care vor alege în cel mai mare secret noul papă al unei Biserici de aproximativ un miliard de credincioşi, numără 115 cardinali electori sosiţi în Italia.

Colegiul Cardinalilor este aparent împărţit între unii cardinali ce reclamă mai mult timp pentru a reflecta la o reformare în profunzime a Bisericii şi alegerea unui nou papă şi alţii care nu vor să prelungească prea mult perioada de "sede vacante". Această etapă de interimat a început la 28 februarie, la ora 19.00 GMT (21.00, ora României), odată ce demisia lui Benedict al XVI-lea a devenit efectivă.

Vaticanul a anunţat deja că speră în alegerea unui nou papă "până la Paşti", la 31 martie, în timp ce mai mulţi cardinali şi-au exprimat dorinţa să se întoarcă în ţara lor de Duminica Floriilor, la 23 martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici