Vaticanul dezminte zvonul că Benedict al XVI-lea suferă de o boală gravă

Vaticanul a dezminţit joi că papa Benedict al XVI-lea, care a părut foarte obosit în cursul întâlnirii de la sfârşitul lui martie cu succesorul său, ar suferi de o boală gravă, infirmând zvonurile ce circulau în presa spaniolă.

1794 afișări
Imaginea articolului Vaticanul dezminte zvonul că Benedict al XVI-lea suferă de o boală gravă

Papa Francisc şi Benedict al XVI-lea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul întâlnirii sale cu papa Francisc, la 24 martie la Castelul Gandolfo, Joseph Ratzinger a părut obosit, mergând încet, sprijinidu-se într-un baston în spatele succesorului său, mult mai mobil şi în formă.

O jurnalistă spaniolă de la Vatican a asigurat apoi că papa emerit suferă de o boală gravă, fără a face alte precizări.

Întrebat în legătură cu acest subiect de către presă, preotul Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Sfântului Scaun, a afirmat că această jurnalistă a "început să speculeze" după ce a văzut aceste imagini cu papa emerit.

"La vârsta sa, papa a avut un pontificat foarte dificil. De asemenea, el este ca orice persoană în vârstă care a muncit din greu", a explicat părintele Lombardi.

Benedict al XVI-lea va împlini vârsta de 86 de ani la 16 aprilie. După ce a demisionat la 28 februarie, el nu a mai apărut în public, locuind la Castelul Gandolfo. Acesta se va instala la mănăstirea Mater Ecclesiae, în inima Vaticanului, în cursul lunii mai, o dată ce se vor încheia lucrările de renovare.

Cu mult înaintea anunţului demisiei sale, speculaţiile reveneau regulat în presă cu privire la o boală gravă - cancer, probleme cardiace grave - de care papa ar fi suferit. Părintele Lombardi a dezminţit constant zvonurile, recunoscând doar o oboseală profundă care a sporit în cursul anului 2012, mai ales după călătoria în Cuba şi în Mexic din primăvară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici