Vlad Filat cere Rusiei să îşi retragă trupele militare din Transnistria

Rusia trebuie să îşi retragă imediat trupele militare din Transnistria, a declarat premierul moldovean Vlad Filat într-un interviu pentru Kommersant-Ucraina, adăugând că R.Moldova este dispusă la un compromis, relatează Timpul, în ediţia electronică.

1886 afișări
Imaginea articolului Vlad Filat cere Rusiei să îşi retragă trupele militare din Transnistria

Vlad Filat cere Rusiei să îşi retragă trupele militare din Transnistria (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Noi considerăm că această misiune trebuie schimbată imediat. Trupele actuale au avut indicaţia de a opri violenţele, dar la noi deja de 20 de nu mai este război, de aceea misiunea ar trebui să aibă un altfel de caracter, să consolideze pacea şi încrederea, nu să despartă cu tancuri şi automate. Aceasta este poziţia noastră categorică", a menţionat premierul.

"Aceasta nu înseamnă însă că noi nu suntem gata de compromis. Pentru aceasta şi există procesul de negocieri, deşi aceasta ar trebui să fie cu siguranţă o misiune civilă", a adăugat Filat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici