Vladimir Putin avertizează cu privire la izbucnirea unor noi conflicte la nivel mondial

  • Vladimir Putin a participat la Forumul Economic Mondial de la Davos
  • Preşedintele rus a salutat decizia de prelungire a tratatului nuclear Rusia-SUA
  • Putin: „Barierele comerciale şi sancţiunile nelegitime cresc riscul utilizării puterii militare”
8724 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin avertizează cu privire la izbucnirea unor noi conflicte la nivel mondial

Vladimir Putin avertizează cu privire la izbucnirea unor noi conflicte la nivel mondial

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat miercuri decizia de a prelungi tratatul nuclear de control al armelor Rusia-SUA ca „un pas în direcţia cea bună”, dar a avertizat cu privire la creşterea rivalităţilor globale şi la ameninţările cu noi conflicte.

Putin a spus că „barierele comerciale, sancţiunile ilegitime, limitarea sferelor financiare, informaţionale şi tehnologice” sporesc posibilitatea unor noi zone de conflict în lume.

„Situaţia s-ar putea dezvolta într-un mod imprevizibil şi necontrolat, desigur, atâta timp cât nu se face nimic pentru a preveni acest lucru. Există şansa de a face faţă unui eşec în dezvoltarea mondială, care riscă o luptă a tuturor împotriva tuturor , cu încercări de a rezolva contradicţiile restante prin căutarea duşmanilor interni şi externi”, a declarat Putin la Davos.

„Folosind bariere comerciale, sancţiuni nelegitime, limitând sfere financiare, informaţionale şi tehnologice, astfel de jocuri fără reguli cresc riscurile utilizării unilaterale a puterii militare. Acesta este pericolul, utilizarea forţei sub acest sau cel alcătuit din pretext. Creşte posibilitatea a noilor zone de conflict emergente pe planeta noastră. Acesta este ceea ce ne îngrijorează”, avertizează liderul de la Kremlin.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici