Vladimir Putin i-a calificat pe trădătorii din serviciile secrete drept "porci"

Premierul rus şi fost membru al KGB, Vladimir Putin, i-a calificat drept "porci" pe trădătorii din serviciile secrete, cum ar fi de exemplu agentul care a livrat, în iunie, zece agenţi ruşi Statelor Unite, în şedinţa sa anuală de întrebări şi răspunsuri cu populaţia, desfăşurată joi.

37 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin i-a calificat pe trădătorii din serviciile secrete drept "porci"

Vladimir Putin i-a calificat pe trădătorii din serviciile secrete drept "porci" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Gândiţi-vă la ultimul caz de trădare, când grupul nostru de agenţi a fost trădat. Sunt ofiţeri, înţelegeţi, ofiţeri. Această persoană şi-a trădat prietenii, fraţii de arme. Sunt oameni care şi-au jertfit toată viaţa pe altarul patriei, iar acest nemernic i-a trădat", a declarat el, în această emisiune televizată.

"Cum va trăi tot restul vieţii sale, cum îşi va privi copiii în ochi, acest porc?", a spus Putin, privind în direcţia camerei de luat vederi.

Fostul preşedinte rus, care a condus FSB, Serviciul Federal de Securitate, înainte de venirea sa la putere, la sfârşitul lui 1999, era întrebat de un cetăţean dacă s-a gândit vreodată "să hotărască lichidarea agenţilor care au trădat".

"Nu sunt sigur că şefi de stat, chiar şi în trecut, au semnat asemenea ordine. Este treaba serviciilor secrete", a răpuns Putin, a cărui ţară este suspectată că a asasinat, în 2006, un fost agent FSB refugiat la Londra, devenit un opozant al Kremlinului, Aleksandr Litvinenko.

"Mulţi, ca serviciile secrete israeliene, au recurs la acest lucru. Oricum, se pare că nu toţi au renunţat, până în prezent. Dar serviciile secrete ruse nu au recurs la asemenea metode", a dat asigurări Putin.

"În ceea ce îi priveşte pe trădători, ei vor pieri singuri, vă asigur", a adăugat el. "Persoana care a ales un asemenea destin îl va regreta de mii de ori", a mai spus premierul rus.

Zece agenţi ruşi, majoritatea trăind în Statele Unite de mai mulţi ani, sub nume false, au fost demascaţi în iunie şi expulzaţi către Rusia, în cadrul unui schimb de spioni demn de Războiul Rece.

Rusia a recunoscut recent că aceştia au fost trădaţi de un transfug din cadrul SVR, Serviciul de informaţii externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici