Vladimir Putin: Rusia va lupta împotriva teroriştilor până la eliminarea lor

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat marţi că Rusia va continua "lupta împotriva teroriştilor până la eliminarea lor totală", în prima sa reacţie publică la cele două atentate sinucigaşe soldate cu 34 de morţi la Volgograd (sud-vest).

2047 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Rusia va lupta împotriva teroriştilor până la eliminarea lor

Vladimir Putin: Rusia va lupta împotriva teroriştilor până la eliminarea lor

"În anul care s-a scurs ne-am confruntat cu probleme şi provocări grave, în special actele teroriste inumane de la Volgograd, şi catastrofe fără precedent în Extremul Orient", a declarat Putin la Habarovsk, în Extremul Orient afectat de inundaţii vara trecută.

"Dragi prieteni, ne înclinăm în faţa victimelor acestor atentate teribile. Sunt sigur că vom continua cu forţă şi fără întrerupere lupta împotriva teroriştilor până la eliminarea lor totală", a declarat Putin, potrivit agenţiilor de presă.

Putin a făcut aceste declaraţii în cadrul unei deplasări la Habarovsk, unde s-a întâlnit cu victimele inundaţiilor.

În mod straniu, discursul de Anul Nou al lui Putin, care a fost difuzat anterior în regiunile cele mai îndepărtate, Magadan şi Kamceatka, nu menţiona atentatele comise duminică şi luni la Volgograd.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat că Putin a rupt o lungă tradiţie, rostind două discursuri diferite.

"Aici (la Habarovsk), el a rostit urările de Anul Nou şi acesta a devenit discursul său de Anul Nou. Astfel că a întrerupt o lungă tradiţie", a adăugat Peskov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici