Vladimir Putin se va întâlni cu Emmanuel Macron la Paris pe 29 mai

Preşedintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită oficială la Paris în data de 29 mai, după ce a răspuns unei invitaţii din partea preşedintelui francez Emmanuel Macron, a anunţat luni serviciul de presă de la Kremlin, notează site-ul agenţiei Tass.

4412 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin se va întâlni cu Emmanuel Macron la Paris pe 29 mai

Vladimir Putin se va întâlni cu Emmanuel Macron la Paris pe 29 mai (Imagine: Hepta)

Va fi prima întrevedere dintre Putin şi Macron, în condiţiile în care preşedintele Franţei a preluat mandatul pe 14 mai. Cei doi lideri de stat au discutat telefonic după ce Emmanuel Macron a câştigat alegerile prezidenţiale.

"Situaţia curentă a relaţiilor politice, economice, culturale şi umanitare dintre Rusia şi Franţa vor fi discutate în cadrul discuţiilor la nivel înalt. În plus, va există un schimb de viziuni în legătură cu subiecte globale şi regionale importante, în special privind coordonarea eforturilor pentru combaterea terorismului şi pentru rezolvarea crizelor din Siria şi Ucraina", se arată în comunicatul preşedinţiei Rusiei.

Vladimir Putin şi Emmanuel Macron vor participa la deschiderea unei expoziţii a Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg în incinta Palatului Marele Trianon din Versailles. Vernisajul este dedicat marcării a 300 de ani de la vizita ţarului rus Petru cel Mare în Franţa, moment care a însemnat începutul relaţiilor durabile dintre cele două ţări.

Emmanuel Macron a promis în campania electorală că va avea o abordare clară în privinţa Rusiei, dar că va încerca să coopereze cu Vladimir Putin pentru combaterea organizaţiei teroriste Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici