Donald Trump: SUA şi Israel au convenit că Iranul nu trebuie să aibă niciodată o armă nucleară

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni, în cadrul unei conferinţe comune cu preşedintele israelian Reuven Rivlin, că Iranul trebuie să înceteze acordarea de sprijin financiar şi militar pentru "terorişti şi miliţii" şi nu trebuie să deţină arme nucleare, notează site-ul agenţiei Reuters.

1579 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: SUA şi Israel au convenit că Iranul nu trebuie să aibă niciodată o armă nucleară

Donald Trump: SUA şi Israel au convenit că Iranul nu trebuie să aibă niciodată o armă nucleară (Imagine: Hepta)

"Statele Unite şi Israelul pot să afirme pe o singură voce că Iranului nu trebuie să-i fie permis niciodată să deţină o armă nucleară - niciodată - şi trebuie să înceteze de urgenţă finanţarea, pregătirea şi echiparea teroriştilor şi miliţiilor", a spus Donald Trump, la Ierusalim.

Trump a transmis că vede un angajament tot mai mare din partea naţiunilor musulmane privind împărtăşirea unei cauze comune cu Israelul, şi anume contracararea ameninţărilor din partea Iranului.

"Ce s-a întâmplat în Iran a apropiat de Israel o mare parte din Orientul Mijlociu. Cred că acesta este singurul beneficiu al situaţiei. Am observat un sentiment diferit faţă de Israel din partea ţărilor care nu aveau o abordare pozitivă în trecut. Multe naţiuni musulmane şi-au exprimat dorinţa de a contribui la împiedicarea terorismului şi a radicalizării. Vecinii arabi ai Israelului au descoperit că au o cauză comună în privinţa ameninţării reprezentate de Iran", a spus Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că sunt întrunite condiţiile potrivite pentru ca Israelul şi ţările arabe să ajungă la un acord hotărâtor pentru situaţia din regiune.

"În urma vizitelor recente, am descoperit motive noi de speranţă. Cred că avem o oportunitate rară să aducem siguranţa, stabilitatea şi pacea în această regiune, să învingem terorismul şi să creăm un viitor în armonie, prosperitate şi pace. Dar aceste lucruri pot fi obţinute doar dacă vom colabora", a declarat liderul de la Casa Albă.

Statele Unite au catalogat Iranul drept "un sponsor al terorismului". Potrivit Administraţiei Trump, susţinerea oferită de Iran pentru preşedintele sirian Bashar al-Assad în războiul civil sirian, pentru rebelii Houthi în războiul civil din Yemen şi pentru mişcarea Hezbollah în Libia a destabilizat Orientul Mijlociu.

Donald Trump a sosit luni în Israel, după o vizită oficială în Arabia Saudită. După întrevederea cu liderul israelian Reuven Rivlin, preşedintele american se va mai întâlni cu premierul Israelului, Beniamin Netaniahu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici