Donald Trump, CRITICAT pentru utilizarea unui concept controversat. Casa Albă susţine că era obosit

Donald Trump, preşedintele SUA, a cerut, în Arabia Saudită, combaterea "extremismului islamic", o sintagmă controversată în rândul experţilor politici, Casa Albă fiind nevoită să explice că liderul american era "epuizat".

3373 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, CRITICAT pentru utilizarea unui concept controversat. Casa Albă susţine că era obosit

Donald Trump, CRITICAT pentru utilizarea unui concept controversat. Casa Albă susţine că era obosit (Imagine: Hepta)

În campania electorală, Donald Trump i-a cerut în mai multe rânduri preşedintelui SUA Barack Obama să utilizeze sintagma "terorism islamic radical".

Aflat în vizită oficială în Arabia Saudită sâmbătă şi duminică, Donald Trump le-a cerut musulmanilor să contracareze "criza extremismului islamic şi islamist, precum şi toate formele de terorism islamic".

Pentru cititorii de rând, diferenţele de concepte ar putea trece neobservate. Însă cuvântul "islamic" se referă în general la religia mahomedană, iar sintagme de genul "extremism islamic" şi "terorism islamic" ar putea stabili o asociere între religia propriu-zisă şi forme de terorism. De aceea, în terminologia politică este utilizat termenul de "islamism", cu referire la curente fundamentaliste care încearcă să aplice interpretări radicale ale doctrinei islamice.

Pe fondul criticilor stârnite de folosirea de către Donald Trump a controversatului concept, un oficial de la Casa Albă a explicat că preşedintele SUA este foarte obosit.

"Este un tip epuizat", a explicat oficialul citat de CNN, subliniind că preşedintele şi-a scris discursurile în avion, când era foarte obosit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici