Consiliul de Securitate al ONU se va reuni pentru a discuta ultimul test balistic al Coreei de Nord

Consiliul de Securitate al ONU se va întâlni marţi în spatele uşilor închise, la solicitarea SUA, Japoniei şi Coreei de Sud, pentru a discuta ultimul test balistic nord-coreean, conform unor diplomaţi, citaţi de Reuters.

270 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU se va reuni pentru a discuta ultimul test balistic al Coreei de Nord

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni pentru a discuta ultimul test balistic al Coreei de Nord

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă testată de tip Pukguksong-2, ce utilizează combustibil solid pentru a permite aprinderea instantă.

Consiliul de Securitate ONU a impus sancţiuni Coreei de Nord în anul 2006 şi a consolidat măsurile de apărare în faţa celor cinci teste nucleare şi două lansări ale unor rachete cu rază lungă de acţiune ale Phenianului.

Anterior, cei 15 membri ai Consiliului de Securitate au afirmat că este de o importanţă vitală ca regimul din Coreea de Nord să demonstreze "un angajament sincer în privinţa denuclearizării, prin acţiuni concrete, şi a subliniat importanţa eforturilor de reducere a tensiunilor".

Consiliul de Securitate a cerut Republicii Populare Democrate Coreeane să renunţe la efectuarea de nou teste nucleare şi balistice, membrii consiliului avertizând că sunt pregătiţi să impună noi sancţiuni la adresa regimului de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici