Amnesty International denunţă concedierile "arbitrare, incorecte şi motivate politic" din Turcia. Reacţia autorităţilor din Ankara

Amnesty International a acuzat Turcia, în cadrul unui raport făcut public luni, că întreprinde concedieri "arbitrare, incorecte şi motivate politic". De la tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, peste 100.000 de persoane au fost destituite din funcţie, informează Le Figaro.

200 afișări
Imaginea articolului Amnesty International denunţă concedierile "arbitrare, incorecte şi motivate politic" din Turcia. Reacţia autorităţilor din Ankara

Amnesty International denunţă concedierile ”arbitrare, incorecte şi motivate politic” din Turcia. Reacţia autorităţilor din Ankara

În cadrul raportului organizaţiei non-guvernamentale, intitulat ”Nu se întrevede niciun final la orizont”, este criticată lipsa justificării individuale şi a radierii sistematice a paşapoartelor.

Amnesty International denunţă faptul că persoanelor concediate nu le este dată nicio explicaţie individuală, concedierile colective fiind "întreprinse arbitrar pe baza unor motive vagi şi generalizate” cum că persoanele demise "ar avea legături cu organizaţii teroriste".

Organizaţia denunţă, de asemenea, măsurile ce vizează activiştii politici, jurnaliştii şi sindicaliştii.

Autorităţile de la Ankara neagă acuzaţiile şi afirmă că aceste măsuri excepţionale sunt necesare pentru a "curăţa" instituţiile de elemente de revoltă.

Ankara îl acuză pe clericul Fethullah Gülen de conducerea unei "organizaţii teroriste" ai căror membri s-au infiltrat în insituţiile turce pentru a construi "un stat paralel".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici