Washingtonul a transformat sancţiunile într-un nou tip de "armă ofensivă", acuză Moscova

Statele Unite au transformat instrumentul sancţiunilor într-un nou tip de "armă ofensivă", însă Rusia nu se va implica într-o astfel de "cursă a înarmării", deşi îşi păstrează dreptul de a căuta căi de apărare, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, citat de RIA Novosti.

506 afișări
Imaginea articolului Washingtonul a transformat sancţiunile într-un nou tip de "armă ofensivă", acuză Moscova

Barack Obama (Imagine: mediafax Foto/AFP)

"Avem impresia că autorităţile de la Washington cred că uneori este mai simplu şi mai puţin costisitor să aplice sancţiuni, decât să realizeze o proiecţie tradiţională a forţei militare asupra cuiva. Astfel, cred că, de fapt, avem de-a face cu un nou tip de armă ofensivă", a apreciat Riabkov, într-un interviu acordat ziarului rus Kommersant, publicat vineri.

Potrivit lui Riabkov, "noi (ruşii) nu ne implicăm în cursa înarmării, nu intenţionăm să reacţionăm la fel" ca Washingtonul. "Însă suntem nevoiţi să căutăm un antidot. Pentru a răspunde unui atac efectuat cu arme ofensive, pot fi găsite arme defensive. Anume asta vom face", a adăugat el.

În opinia oficialului rus, din cauza unor astfel de acţiuni ale Statelor Unite "piaţa se transformă într-un instrument al politicii externe", unde "se utilizează pe larg metode interzise, care nu au legătură cu interesele pieţei".

"Toate aceste măsuri au un scop geopolitic: de a reţine sau de a înlătura ţările care nu satisfac interesele Statelor Unite din cauza politicii externe sau din alte motive. Dacă ei (americanii) apelează la astfel de metode, înseamnă că arsenalul de instrumente al politicii lor externe este destul de sărac", a adăugat Riabkov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici