Washingtonul acuză Moscova că permite în continuare trecerea "combatanţilor" în Ucraina

Statele Unite au afirmat, luni, că deţin "dovezi" care arată că Moscova permite în continuare trecerea "combatanţilor" şi a "armelor" în estul Ucrainei, cuprins de o revoltă prorusă.

442 afișări
Imaginea articolului Washingtonul acuză Moscova că permite în continuare trecerea "combatanţilor" în Ucraina

Washingtonul acuză Moscova că permite în continuare trecerea "combatanţilor" în Ucraina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Există dovezi că Rusia continuă să permită libera circulaţie a armelor, proviziilor şi combatanţilor pe la frontiera" cu Ucraina, a declarat secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew, într-un discurs susţinut la Washington.

Rusia a respins anterior acuzaţiile privind implicarea în destabilizarea Ucrainei şi a cerut Kievului încetarea "operaţiunii punitive" în estul ţării. Violenţele din această parte a ţării au provocat aproape 200 de morţi - soldaţi, rebeli, civili - de la declanşarea luptelor, la 13 aprilie.

"Intenţiile preşedintelui rus Vladimir Putin sunt în continuare neclare", a subliniat secretarul american, într-un discurs în care a salutat activitatea departamentului pentru sancţiuni internaţionale din cadrul Trezoreriei SUA.

De asemenea, Jacob Lew a apreciat că sancţiunile impuse unor apropiaţi ai preşedintelui Putin după anexarea Crimeei au slăbit economia rusă şi au "descurajat" Moscova să lanseze o ofensivă militară în Ucraina. "Economia rusă este din ce în ce mai ruptă de sistemul financiar internaţional", a asigurat Lew, adăugând că "pagubele colaterale" pentru Statele Unite, Europa şi economia mondială sunt "limitate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici