WSJ: Casa Albă a solicitat Pentagonului să elaboreze opţiuni de atacare a Iranului

Casa Albă a solicitat, anul trecut, Pentagonului să elaboreze opţiuni de atacare a Iranului după ce un grup de militanţi sprijiniţi de Teheran au tras focuri de mortiere într-o zonă din Bagdad unde se află şi Ambasada SUA în Irak, a relatat publicaţia The Wall Street Journal, potrivit postului CNBC.

1818 afișări
Imaginea articolului WSJ: Casa Albă a solicitat Pentagonului să elaboreze opţiuni de atacare a Iranului

WSJ: Casa Albă a solicitat Pentagonului să elaboreze opţiuni de atacare a Iranului

Cererea, care a fost făcută de Consiliul pentru Siguranţă Naţională de la Casa Albă, organism condus de John Bolton, a stârnit îngrijorări profunde în rândul oficialilor de la Pentagon, potrivit WSJ, care citează foşti şi actuali oficiali americani.

Pentagonul s-a conformat cererii, însă nu este clar dacă opţiunile privind atacarea Iranului au fost trimise Casei Albe, ori dacă preşedintele Donald Trump ştia despre această cerere.

Decizia de a cere opţiuni militare a fost provocată de un incident petrecut în septembrie 2018, atunci când trei proiectile de mortier au fost lansate spre zona misiunilor diplomatice din Bagdad, însă proiectilele au căzut într-o zonă neocupată şi nimeni nu a fost rănit. Ulterior, militanţi neidentificaţi au lansat trei rachete în apropierea Consulatului SUA din oraşul irakian Basra.

Pentagonul a transmis că are sarcina de a oferi preşedintelui opţiuni pentru diverse ameninţări.

Garrett Marquis, purtător de cuvânt al Consiliului pentru Siguranţă Naţională, a declarat că Administraţia de la Casa Albă va continua să ia în considerare "întreaga paletă de opţiuni" după atacuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici