Xi Jinping: China şi SUA au "enorm de multe interese comune"

China şi Statele Unite au "enorm de multe interese comune", a declarat marţi noul preşedinte chinez Xi Jinping, primindu-l pe secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew.

477 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping: China şi SUA au "enorm de multe interese comune"

Xi Jinping (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În relaţia sino-americană, avem enorm de multe interese în comun, dar bineînţeles, în mod inevitabil, avem divergenţe", a declarat liderul chinez în timp ce îl primea pe secretarul american la Palatului Poporului din piaţa Tiananmen din Beijing.

Preşedintele a adăugat că este important pentru cele două ţări să "abordeze şi să trateze această relaţie din punct de vedere strategic şi dintr-o perspectivă pe termen lung".

Vizita lui Lew are loc în timp ce tensiunile au crescut recent între Washington şi Beijing, preşedintele american Barack Obama promiţând "discuţii dure" cu oficialii chinezi pe tema piratării informatice a companiilor americane, în unele cazuri "susţinută de stat".

"Am văzut o creştere netă a ameninţărilor la adresa securităţii noastre informatice. Unele sunt susţinute de stat. Altele sunt susţinute de infractori", a declarat săptămâna trecută Obama, într-un interviu acordat ABC.

China a respins acuzaţiile americane şi a afirmat că şi ea este victima piratării informatice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici