Yemenul îşi reafirmă determinarea de a continua "lupta împotriva terorismului"

Yemenul şi-a reafirmat sâmbătă determinarea de a continua "lupta împotriva terorismului", în urma anunţului privind interceptarea unor colete suspecte care conţineau aparent explozibil, expediate din această ţară către lăcaşuri de cult evreieşti din Chicago, în SUA.

20 afișări
Imaginea articolului Yemenul îşi reafirmă determinarea de a continua "lupta împotriva terorismului"

Yemenul îşi reafirmă determinarea de a continua "lupta împotriva terorismului" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Yemenul va continua să depună eforturi în domeniul luptei împotriva terorismului, în colaborare cu comunitatea internaţională", a declarat un purtător de cuvânt oficial, la Sanaa.

Purtătorul de cuvânt, citat de agenţia oficială Saba, a dat asigurări că determinarea Yemenului este justificată de faptul că "terorismul este un pericol care ameninţă toată lumea".

El a confirmat că serviciile de securitate şi autorităţile aviaţiei civile au "demarat o anchetă" privind coletele suspecte. "Această anchetă se derulează în coordonare cu autorităţile competente din Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie şi Statele Unite, iar rezultatele sale vor fi anunţate la momentul potrivit", a precizat el.

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat vineri seara că "o examinare minuţioasă a acestor pachete arată că ele conţin aparent explozibil".

El a precizat că pachetele erau adresate unor sinagogi din Chicago, fieful său electoral, unde urma să-şi petreacă noaptea de sâmbătă spre duminică, în cadrul unui ultim turneu înaintea alegerilor legislative de marţi.

Ancheta este în curs, dar faptul că pachetele au fost expediate din Yemen orientează suspiciunile spre aripa al-Qaida din Peninsula Arabă, care a încercat deja să atace SUA, în special printr-un atentat eşuat cu explozibil împotriva unui avion de linie, în ziua de Crăciun în 2009, comis de un tânăr nigerian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici