Zeci de ucrainieni protestează la Kiev faţă de rănirea unei activiste anticorupţie

Zeci de ucrainieni protestează în faţa Ministerului de Interne din Kiev după ce o activistă anticorupţie a fost rănită grav în urma unui atac cu acid care a avut loc în oraşul Herson din Ucraina, informează postul tv France 24.

274 afișări
Imaginea articolului Zeci de ucrainieni protestează la Kiev faţă de rănirea unei activiste anticorupţie

Zeci de ucrainieni protestează la Kiev faţă de rănirea unei activiste anticorupţie

Protestatarii cer ca ministerul să facă public informaţiile legate de creşterea numărului de agresiuni faţă de activişti pentru drepturile omului şi jurnalişti.

Kateryna Gandzyuk, care este consilier al primarului din oraşul Herson din sudul Ucrainei, se îndrepta spre locul de muncă marţi dimineaţă când un tânăr a turnat pe ea un litru de acid după care a luat-o la fugă, a anunţat presa ucraineană citând surse din poliţie.

Aceasta a fost spitalizată imediat aflându-se în stare gravă. Medicii spun că prezintă arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, respectiv pe braţe, faţă şi partea superioară a trupului.

Gandzyuk a criticat în mod deschis instituţiile locale, în special Poliţia.

Protestatarii aveau asupra lor pancarte pe care se puteau citi mesaje precum: ”Impunitatea ucide. Răul nepedepsit înfloreşte”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici