Zona din jurul centralei de la Fukushima ar putea rămâne nelocuită 20 de ani

Regiunea din jurul centralei nucleare de la Fukushima, în nord-estul Japoniei, ar putea rămâne nelocuită timp de 10-20 de ani, afirmă un consilier guvernamental nipon.

140 afișări
Imaginea articolului Zona din jurul centralei de la Fukushima ar putea rămâne nelocuită 20 de ani

Zona din jurul centralei de la Fukushima ar putea rămâne nelocuită 20 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu se poate trăi acolo deocamdată. Iar această situaţie ar putea dura între zece şi 20 de ani", a declarat Kenichi Matsumoto, consilier la biroul premierului japonez.

Iniţial, Matsumoto spusese că se referă la declaraţii făcute de premierul Naoto Kan, dar ulterior şi-a asumat el însuşi responsabilitatea.

"Sunt declaraţiile mele. Premierul împărtăşeşte cu mine această percepţie", a explicat Matsumoto.

Naoto Kan a declarat ulterior că nu a făcut aceste declaraţii.

În urma accidentului de la centrala Fukushima Daiichi, produs după seismul şi tsunamiul din 11 martie, Guvernul japonez a instituit o zonă de evacuare pe o rază de 20 de kilometri. Luni, Executivul de la Tokyo a anunţat că intenţionează să extindă acest perimetru de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici