Zsolt Semjen, vicepremierul ungar, afirmă că liderii maghiari din România sunt acuzaţi de corupţie pe baza unor dovezi false

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a declarat că este "absurd" faptul că liderii maghiari din România sunt acuzaţi de corupţie "pe baze evident false", adăugând că Budapesta va lua "măsuri ferme" împotriva atacurilor ce vizează unii lideri maghiari locali din România, scrie agenţia de ştiri MTI.

1727 afișări
Imaginea articolului Zsolt Semjen, vicepremierul ungar, afirmă că liderii maghiari din România sunt acuzaţi de corupţie pe baza unor dovezi false

Zsolt Semjen, vicepremierul ungar, afirmă că liderii maghiari din România sunt acuzaţi de corupţie pe baza unor dovezi false (Imagine: Vargayasi Levente / Mediafax Arhiva Foto)

Oficialul ungar a subliniat că lupta împotriva corupţiei este importantă, însă, este "absurd" faptul că liderii maghiari din România sunt acuzaţi de corupţie pe "pe baze evident false". Semjen a adăugat că Budapesta va lua "măsuri ferme" faţă de atacurile ce vizează unii lideri maghiari locali din România şi şcolile patronate de Biserică, acţiuni ce au drept rol să "intimideze".

Semjen a mai precizat că este în înteresul naţional al Ungariei ca UDMR să fie reprezentat în Parlamentul de la Bucureşti.

Vicepremierul a mai declarat că Ungaria are datoria să-i ajute pe maghiarii care locuiesc în afara graniţelor, inclusiv prin alocarea de fonduri pentru a-i ajuta pe maghiarii de peste hotare să-şi păstreze identitatea lor culturală şi lingvistică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici