Ion Cristoiu către Nicuşor Dan: Fă întâi un cadastru, un bilanţ, creează nişte oaze unde poţi şi apoi începi să dărâmi clădirile

Jurnalistul spune că acţiunea edilului e o fantezie, motiv pentru care l-a plasat pe locul 4 în Topul Săptămânii, realizat în cadrul emisiunii Gândurile lui Cristoiu, de vineri seară, de la Aleph News. În acest top, primul loc este ocupat de prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, iar ultimul de preşedintele R. Moldova, Maia Sandu.

4835 afișări

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că tot scandalul creat de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, prin suspendarea PUZ-urilor de sectoare, nu este altceva decât un gest electoral şi consideră că edilul trebuia mai întâi să inventarieze spaţiile verzi din Bucureşti, să vadă ce trebuie făcut şi după aceea să se ocupe de clădiri.

Jurnalistul spune că acţiunea edilului e o fantezie, motiv pentru care l-a plasat pe locul 4 în Topul Săptămânii, realizat în cadrul emisiunii Gândurile lui Cristoiu, de vineri seară, de la Aleph News. În acest top, primul loc este ocupat de prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, iar ultimul de preşedintele R. Moldova, Maia Sandu.

Topul Săptămânii

Locul 5- Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova

“Maia Sandu, în care eu o regăsesc plenar pe Clotilde Armand din România. Sigur, ea a devenit preşedinta Republicii Moldova pe o anumită politică, pe anumite făgăduieli. Preşedintele în Republica Moldova nu înseamnă nimic, dar mă rog…Eu mereu fac această diferenţă între a face şi a face gălăgie. Ea a început să facă gălăgie. Are şi o declaraţie unică. Zice - Curtea Constituţională a avut dreptate, dar în asemenea vremuri nu trebuie să respectăm Constituţia. E dificil să administrezi, dar nu se poate administra decât fără gălăgie. Ea a venit şi a zis <gata, ca şi Clotilde, Parlamentul e nelegitim, eu sunt Jeanne D’Arc, nu vreau să discut cu voi>. Nu va face nimic. Ea e din acelaşi neam cu USRPLUS”.

Locul 4 – Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei

„Nicuşor Dan, cu a lui fantezie cu oprirea PUZ-urilor. Până la urmă s-a ajuns că, de fapt, numai un an. Am înţeles, se opresc PUZ-urile alea. Şi? A fost gândită electoral. Nici el nu face absolut, nici el nu drege măcar un stop. Face gălăgie. În România este foarte uşor să faci gălăgie, dar merge o zi-două, cinci, dar după asta românii zic <bă, dar ăsta nu a rezolvat aia, nu a rezolvat aia, noi stăm>. Va fi o notă de plată. Gălăgia oboseşte. La un moment dat, lumea se obişnuieşte cu claxonul, şi trebuie să mai inventezi ceva. Acum, Nicuşor Dan trebuie să facă ceva mediatic, nu ştiu, să dărâme primăria, dar problemele rămân. Mai degrabă le iei încetul cu încetul. Nu a făcut cadastru nici acum. Vrea spaţiu verde în Bucureşti? Eu zic să facă un cadastru, să spună <avem parcul X>. Mi-a rezolvat problema parcului Ghica, din care un sfert e al Ambasadei italiene? Nu poţi să faci parcul ăla spaţiu verde că un sfert e al Ambasadei Italiei, el nici nu ştie, e dat de pe vremea lui Mussolini. Fă întâi un bilanţ, ia Herăstrăul, ce am nevoie, ia parcul cutare, creează nişte oaze unde poţi şi apoi începi să dărâmi clădirile. Am înţeles că el vrea acum să regândească Bucureştiul. Păi cum să regândeşti Bucureştiul, iertaţi-mă! Bucureştiul e un gogorloi uriaş, haotic.”

Locul 3 – Raed Arafat, secretar de stat în MAI, şeful DSU

„Celebrul domn Arafat, care a reuşit rara performanţă să se certe nu atât cu mine, ci şi cu ONG-urile. Eu fiind bătrân şi obişnuit cu politicienii, n-am sărit în sus, dar ce a făcut el este împotriva politicii pentru că el este demnitar. Totuşi, domnul Raed Arafat uită că el este secretar de stat la Interne şi, de regulă, demnitarul dacă are o obiecţie - a înjurat şi Mediafax - la ce am scris eu, că sunt jurnalist, trimite un drept la replică şi îl publicăm, dar nu faci polemică cu mine. Domnul Rareş Bogdan a zis foarte bine despre Ludovic Orban – i s-a umflat capul. Ascultaţi-mă, am văzut mulţi cărora li s-a umflat capul şi după asta, când cad după scaun şi se julesc la cot strigă vai! Ghinionul meu e că îl voi apăra tot eu... o să vedeţi că viaţa e complicată, mult mai complicată decât pare”.

Locul 2 – Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

„Puţină lume a remarcat că la acest sinod, punctul lui de vedere a fost victorios. 1. Se va înfiinţa Mitropolia Tomisului şi sigur va fi el mitropolit, care va fi foarte importantă că e mitropolie veche, el a propus. A fost acolo şi o bătălie pentru că să ştiţi că şi la biserică sunt tefelişti. E unul, nu-i dau numele că nu vreau să mă bată Dumnezeu, dar e tefelist din ăla rău de tot. Şi 2, a fost disputa pe ritualul botezului pe care a câştigat-o, dar el avea dreptate. Ritualul ăsta care se găseşte şi la vikingi, că şi pe ăia, bărbaţi fiind, îi vâră în apă. Aşa e ritualul. Nu poţi să modifici ritualul pentru că a fost un accident. El a câştigat. El a fost purtătorul de cuvânt, deşi a fost atacat de tefelişti, al tradiţiei. Într-o societate cum e România, avem Biserica. Dacă şi Biserica începe să danseze rock... de ce să se modernizeze? Cine vrea să meargă la biserică, merge cu broboadă. Democraţiile sunt definite prin diversitate. Unul e habotnic, unul e rrom. Lasă-l, dacă aşa e tradiţia că îl pui în cristelniţă...”

Locul 1- Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL

„A avut curaj, ca prim-vicepreşedinte, să le dea una peste faţă celor din USRPLUS, atrăgându-le atenţia că în cazul schitului Prodromu nu e vorba de religie, e vorba de o chestiune de istorie a României şi e puţin şi un milion de euro. Anual! Hai, las-o! Trebuie întreţinut. Normal era să-l sprijine şi alţii din conducerea PNL, dar nu au avut curaj să se certe cu cei de la USRPLUS”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici