PUZ-urile din 5 sectoare ale oraşului Bucureşti, suspendate până în 2022. Nicuşor Dan: „O victorie a socităţii civile”

  • Suspendarea PUZ-urilor din cinci sectoare ale Capitalei a fost aprobată vineri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
  • Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că este „o victorie a societăţii civile, care reclamă de ani de zile abuzurile urbanistice”.
  • Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, spunea că suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector şi lăsarea Bucureştiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, timp de 2 ani, „înseamnă mult”.
4367 afișări
Imaginea articolului PUZ-urile din 5 sectoare ale oraşului Bucureşti, suspendate până în 2022. Nicuşor Dan: „O victorie a socităţii civile”

Consiliul General al Capitalei a decis vineri suspendarea PUZ-urilor din sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 ale oraşului Bucureşti până în 2022.

  • „Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureştiului. Ani de zile a prevalat interesul privat şi diferite reţele de interse în faţa interesului public. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea Consiliului General, USR-PNL, a luat azi o decizie curajoasă, corectă şi a dovedit că este o adevărată autoritate publică”, a spus Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că suspendarea PUZ-urilor este un semnal pentru investitorii de bună-credinţă.

  • „Prin aceste PUZ-uri de sector, într-o capitală sufocată de poluare, în care copiii au boli respiratorii şi vârstnicii au boli cardio-vasculare generate de această poluare a aerului, urmau să dispară sute de hectare de spaţiu verde. Bucureştiul pierdea oportunităţi de dezvoltare, cum este metroul de suprafaţă, cum sunt salba de lacuri din Nordul Bucureştiului, este un semnal pentru toţi investitorii de bună credinţă, pentru arhitecţi, pentru constructori, că oraşul acesta are nevoie de dezvoltare, făcută pentru cetăţean, nu pentru nişte interese speculative. Este deci o victorie a societăţii civile care reclamă de ani de zile aceste abuzuri urbanistice”, a mai spus Nicuşor Dan.

El a anunţat vineri pe Facebook că a avut discuţii cu liderii majorităţii PNL şi USR din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pentru a avea o formă cât mai bună a proiectelor de hotărâre privind suspendarea PUZ-urilor coordonatoare ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6.

  • „Sunt convins că au existat presiuni destul de mari asupra tuturor, dar consider că CGMB şi Primăria Capitalei au trecut primul mare examen de maturitate în direcţia construcţiei Noului Bucureşti. Sunt optimist asupra modului în care vom implementa măsurile acestor hotărâri votate azi”, a scris primarul general pe reţeaua de socializare.

Consilierii PNL anunţaseră că vor vota pentru suspendarea PUZ-urilor în cinci sectoare ale Bucureştiului pe o perioadă de 3 luni, timp în care să se remedieze problemele.

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţa joi că suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector şi lăsarea Bucureştiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, pentru 2 ani „înseamnă mult”.

  • „Primarul general a înţeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în Bucureşti, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în judeţele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Şi a fost de acord”, spunea Violeta Alexandru cu o zi în urmă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici