Ionuţ Moşteanu: Sesiunea extraordinară e exclusă, în lipsa unui acord în coaliţie pentru desfiinţarea SIIJ

Sesiunea extraordinară este exclusă, în lipsa unui acord în coaliţie privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), spune liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu: „Dacă cineva din coaliţie are o problemă cu programul de guvernare, s-o spună”.

110 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Moşteanu: Sesiunea extraordinară e exclusă, în lipsa unui acord în coaliţie pentru desfiinţarea SIIJ

Ionuţ Moşteanu: Sesiunea extraordinară e exclusă, în lipsa unui acord în coaliţie pentru desfiinţarea SIIJ

„Cu înţelepciune, cu negocieri, cu răbdare, trebuie să ne întoarcem la programul de guvernare, pentru că noi ne-am asumat împreună acolo, unul din punctele din programul de guvernare a fost punctual această desfiinţare a SIIJ, care este o secţie inventată şi înfiinţată de Dragnea şi de care noi, ca stat, nu avem nevoie (...). Cumva, din decembrie până acum, o parte din partenerii noştri văd că s-au sucit şi au alte opţiuni”, spune la RFI Ionuţ Moşteanu.

El afirmă că sunt şi liberali care susţin amendamentul UDMR.

„Din păcate, am constatat cu surpriză şi tristeţe că sunt şi voci din PNL care susţin amendamentul UDMR. L-am auzit ieri la o televiziune pe liderul senatorilor PNL spunând că este o soluţie bună cea propusă de UDMR. Pare că suntem din ce în ce mai singuri în bătălia asta pentru repararea legilor justiţiei (...). Noi ne-am asumat împreună în coaliţie că reparăm legile justiţiei. Dacă pe acest lucru atât de simplu, desfiinţăm ce a înfiinţat Dragnea, ne-am încurcat, cred că o să fie foarte complicat la tot pachetul de legi ale justiţiei”, adaugă liderul deputaţilor USR PLUS.

Moşteanu explică în ce condiţii va fi convocată sesiunea extraordinară a Parlamentului, pentru desfiinţarea SIIJ.

„Sper să găsim înţelegere de la partenerii noştri de coaliţie să mergem înainte. Nu o să fiu de acord, cum zice domnul Kelemen Hunor, să mergem fără să avem un agreement, o soluţie unanimă în coaliţie, nu o să fiu de acord să mergem la ce-o ieşi în Parlament şi să-i lăsăm pe cei de la PNL şi AUR să arbitreze coaliţia în comisii sau în plenul Senatului, nu, nu, asta este exclus. Trebuie să găsim o soluţie, găsim o soluţie, atunci convocăm sesiunea extraordinară la Senat (...). Dacă cineva are o problemă din coaliţie cu programul de guvernare, să spună, nu să inventăm tot felul de amendamente şi pretexte şi să tragem de timp vizavi de obiectivele pe care în comun ni le-am asumat”, conchide Ionuţ Moşteanu..​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici