Predoiu vrea să se pună bine cu magistraţii. Ce modificări legislative propune Ministrul Justiţiei

  • Cătălin Predoiu vrea ca magistraţii să poată critica Executivul sau Legislativul
  • Propunerea este inclusă în pachetul de modificare a legilor justiţiei
  • Până în luna martie 2021, legile justiţiei sunt în dezbatere
2181 afișări
Imaginea articolului Predoiu vrea să se pună bine cu magistraţii. Ce modificări legislative propune Ministrul Justiţiei

Sursa foto: Mediafaxfoto

Judecătorii şi procurorii care vor să-şi critice premierul sau alţi membri ai Executivului pe Facebook sau la televizor, ar putea scăpa de cercetarea disciplinară. Propunerea este inclusă în proiectul de modificare a legilor justiţiei, prezentat de Cătălin Predoiu.

Însă ministrul Justiţiei doar vrea să se pună bine cu magistraţii. Oricum Inspecţia Judiciară, instituţia care cercetează disciplinar un magistrat, se sesizează doar când derapajul este foarte grav. 

Care este articolul pe care Predoiu îl vrea eliminat: Judecătorii şi procurorii sunt obligaţi ca, în exercitarea atribuţiilor, să se abţină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare, în orice mod, la adresa celorlalte puteri ale statului - legislativă şi executivă.

ALIN BOGDAN ALEXANDRU, purtător de cuvânt Inspecţia Judiciară: În ceea ce priveşte activitatea pe social media a magistraţilor, în acest moment nu putem spune că discutăm despre un fenomen amplu din punct de vedere disciplinar. De altfel, IJ nu monitorizează reţelele de socializare. Nici nu ar fi tehnic posibil. Sesizările din oficiu intervin în momentul în care postările magistraţilor sunt preluate de mass media şi numai dacă acestea generează controverse care pun în discuţie valori fundamentale ale justiţiei. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici