Statul american Florida a fost dat în judecată de un grup de cetăţeni chinezi. Ce reclamă în instanţă

  • Un grup de cetăţeni chinezi care locuiesc în Florida au dat statul în judecată
  • Florida are o nouă lege care interzice cetăţenilor din China şi din alte câteva ţări să deţină case şi terenuri în stat
  • Oamenii consideră această lege discriminatorie şi vor să fie abrogată
884 afișări
Imaginea articolului Statul american Florida a fost dat în judecată de un grup de cetăţeni chinezi. Ce reclamă în instanţă

Sursa foto: Profimedia

Cei patru reclamanţi reprezentaţi de Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) au declarat în procesul intentat la tribunalul federal din Tallahassee, Florida, că legea de stat, care intră în vigoare la 1 iulie, este neconstituţională şi încalcă o lege federală care interzice discriminarea la achiziţionarea de locuinţe.

Noua lege interzice persoanelor care sunt domiciliate în China şi nu sunt cetăţeni americani sau deţinători de carte verde să aibă în proprietate clădiri sau terenuri în Florida.

Legea le interzice, de asemenea, cetăţenilor din Cuba, Venezuela, Siria, Iran, Rusia şi Coreea de Nord să deţină proprietăţi pe o rază de 10 mile de orice instalaţie militară sau „facilitate de infrastructură critică”, cum ar fi o centrală electrică, aeroport sau rafinărie.

Legea include o excepţie restrânsă care permite deţinătorilor de vize non-turistice din aceste ţări să deţină o singură proprietate care nu se află la o rază de cinci mile de infrastructura critică şi nu mai mare de doi acri.

Guvernatorul republican Ron DeSantis a semnat legea la începutul lunii mai. DeSantis afirma atunci că legea va ajuta la protejarea americanilor de influenţa Partidului Comunist Chinez.

Persoanele care încalcă legea şi deţin ilegal proprietăţi riscă amenzi usturătoare sau chiar închisoare.

ACLU susţine că legea încalcă prevederile Constituţiei SUA care garantează protecţie egală şi un proces echitabil. Grupul a spus că legea statului încalcă, de asemenea, Legea federală privind locuinţa echitabilă, care interzice discriminarea în materie de locuinţe bazată pe rasă şi origine naţională.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici